markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

Over ons
oceanbi

In 2007 zijn we gestart met OceanBI. Eerst onder de vlag van een moederbedrijf met een andere naam en op 1 januari 2014 compleet onafhankelijk als OceanBI.

We begonnen in IJmuiden met een bescheiden team van Data en BI consultants met meer dan 20 jaar ervaring. IJmuiden is ook de inspiratie geweest voor de naam OceanBI, met ons kantoor aan de kop van de haven. Het uitzicht naar de Noordzee, Forteiland, Hoogovens, Vissershaven en de Zeesluizen straalde hard werken en doe maar normaal uit. ‘Rauw’ zoals ze het in IJmuiden noemen.

Deze betekenis van ‘rauw’ zie je nog steeds terug in onze manier van werken. We werken keihard voor onze klanten en elkaar. We spreken elkaar respectvol, maar recht voor z’n raap aan. Wij geven advies over wat beter kan. We staan voor jou en elkaar klaar wanneer dat nodig is. Hierdoor hebben wij een omgeving gecreëerd waarin wij onszelf continu ontwikkelen.

Door integriteit, transparantie, loyaliteit en eenvoud proberen wij er een succes van te maken.  Successen waarin wij mensen en organisaties zelfredzaam maken in Data Management en Business Intelligence. Zodat jij zo snel en eenvoudig mogelijk van data, bruikbare inzichten creëert.

Uiteindelijk zijn we uitgegroeid tot een groter team van zeer bekwame BI-professionals met twee kantoorpanden, in Utrecht en Bunnik. Een organisatie met een brede dienstverlening. Onze diensten en producten zijn erop gericht om onze kennis te delen. En een eenvoudige en toekomstbestendige Business Intelligence omgeving neerzetten. Met onze consultancy, DDM Studio en cursussen helpen wij mensen en organisaties echt verder.

Hier lees je meer over de geschiedenis van OceanBI.

Afbeelding medewerkers OceanBI

 

Missie

Mensen en organisaties zelfredzaam maken op gebied van Business Intelligence. Wij zorgen voor ontwikkeling door kennis te delen en het beschikbaar stellen van de juiste tools. Met onze consultants, DDM Studio en cursussen ontwikkelen wij samen verder.

Kernwaarden

Kennisoverdracht

Kennis is macht, delen is kracht. Wij delen graag onze kennis en expertise met jou om duurzame ontwikkeling te versnellen. Wij geloven dat de kracht van organisaties voortkomt uit wat medewerkers weten, hoe efficiënt ze deze kennis gebruiken en hoe snel ze nieuwe kennis opdoen en toepassen.

Eenvoud

We streven naar eenvoud en efficiëntie in alles: ons product, onze diensten, onze marketing, onze processen, ons bedrijfsmodel en onze kantoorruimte. Ons doel is om complexiteit te vereenvoudigen. Het resultaat is oplossingen die mooi zijn in hun efficiëntie en duidelijkheid en gemakkelijker te begrijpen zijn.

Toekomstbestendigheid

Wij bouwen duurzame relaties op met onze klanten, daarom geven wij zoveel om langetermijndenken. Wij werken met een pragmatische werkwijze toe naar een schaalbare en overdraagbare BI-omgeving. En als partner maken wij het mogelijk dat organisaties zelfredzaam zijn op het gebied van Data Management en Business Intelligence. Onze adviezen geven prioriteit aan het succes van jouw bedrijf op lange termijn, en hebben impact op de carrières, positie in de markt en (financiële) gezondheid van jouw organisatie.

Partners

Business Intelligence oplossingen evolueren constant. Wij volgende de veranderingen op de voet. Met onze partners zorgen wij dat wij up-to-date zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Hierdoor kunnen wij de beste service bieden en meedenken op de lange termijn. Onze partners zijn:

Microsoft Gold Partner

Microsoft Gold Partner

OceanBI is een Microsoft Gold Partner op het gebied van Data Platform, Data Analytics, Cloud Platform en Application Development.

Microsoft Cloud Solution Provider

Microsoft Cloud Solution Provider

OceanBI is een officiële partner van SoftwareOne voor zowel Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Microsoft SQL Server en meer.

DAMA

DAMA

OceanBI is DAMA (Data Management Association) partner