markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

De geschiedenis
van OceanBI

De opkomst van Business Intelligence

In de jaren ’90 waren er maar twee mogelijkheden als bedrijf om jouw organisatie te sturen op informatie: elke vraag laten ontwikkelen door de vendor in het ERP systeem of zelf proberen via allerlei omwegen met beperkte middelen. Onafhankelijkheid van ERP Vendors, na jaren van ERP implementaties, was de stap die gezet moest worden in de Business Intelligence wereld. Een wereld die toen nog in de kinderschoenen stond.

In de jaren ’00 werd Business Intelligence steeds belangrijker binnen organisaties. BI werd ingezet voor beschrijvende analyses en men was met name bezig met het bouwen van ad hoc rapporten. Daarnaast zagen wij dat het implementeren van een goed ingericht Datawarehouse ook een belangrijk doel werd voor organisaties. Maar een goede fundering implementeren gebaseerd op bedrijfsprocessen is een enorme, technische en arbeidsintensieve klus. Ook het beheer na implementatie bleek een enorme uitdaging te zijn. Dit was mede door gebrek aan eenvoud, inzicht, kennis en capaciteiten.

Hoe is OceanBI begonnen?

Met onze kennis en ervaring wisten wij dat een BI omgeving implementeren die eenvoud en toekomstbestendig mogelijk is. Zonder een afhankelijkheidsrelatie te creëren. Wij zijn toen gestart met het vastleggen van metadata met een Datawarehouse Automation oplossing, DDM Studio. Met onze zelf ontwikkelde tooling stelden wij organisaties in staat om een eenvoudig en toekomstbestendig Datawarehouse op te richten. Dit zorgt ervoor dat gebruikers zich meer kunnen richten op het analyseren, ontwikkelen en verbeteren van bedrijfsprocessen. Maar het zorgde er ook voor dat mensen in organisaties zelfstandig konden werken met Business Intelligence. De methode die wordt toegepast binnen DDM Studio is na zoveel jaar nog steeds actueel en toegepast bij klanten. Sterker nog, het is een essentieel onderdeel geworden binnen het complete Data Management Framework (DMBOK).

De One-stop dienstverlener van Data Management en Business Intelligence

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een organisatie met een brede dienstverlening. Onze diensten en producten zijn erop gericht om onze kennis te delen. En een eenvoudige en toekomstbestendige Business Intelligence omgeving neerzetten. Met onze consultancy, DDM Studio en cursussen helpen wij mensen en organisaties om zelfredzaam te worden op gebied van Business Intelligence.