markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

Datawarehouse
OceanBI

Wat is een datawarehouse?

Ieder onderdeel van uw bedrijfsvoering genereert informatie. Van kritieke bedrijfsprocessen tot ondersteunende taken – overal ontstaat data. Deze data is bijzonder belangrijk voor uw organisatie; het biedt inzicht in uw prestaties, laat zien waar bottlenecks ontstaan en geeft jou meer controle over jouw resultaten. Tenminste, mits de data op de juiste manier wordt opgeslagen en beheerd.

Een conventionele database is hiervoor niet de ideale oplossing. Wil je de informatie gebruiken om jouw business intelligence te voeden, dan is het verstandig om een datawarehouse in te richten. Jouw datawarehouse zorgt ervoor dat alle data uit bedrijfsprocessen en systemen in de oorspronkelijke vorm wordt bewaard. Omdat gegevens in jouw datawarehouse thematisch en tijdsgebonden worden geïntegreerd kun je altijd beschikken over de informatie die je nodig hebt, zonder dat jouw systemen hierdoor teveel belast worden.

De voordelen van een sterk datawarehouse

Hoe scherp jouw business intelligence is hangt af van de kwaliteit van jouw informatiemanagement. Jouw datawarehouse speelt hierin een belangrijke rol. De output van de datawarehouse levert immers de basis waarmee de rapportages worden opgebouwd. Wil je snel een goed onderbouwde beslissing kunnen maken over jouw bedrijfsvoering, dan moet je de informatie die hiervoor nodig is moeiteloos kunnen vinden.

Hoe beter jouw datawarehouse is ingericht, des te eenvoudiger je toegang hebt tot deze informatie. Een sterke modelleringsmethode houdt jouw data consistent over de gehele breedte van de organisatie beschikbaar en bewaart zelfs de aspecten van jouw data die in de bronsystemen en -processen verloren gaan.

OceanBI optimaliseert jouw datawarehouse

Geen twee organisaties zijn hetzelfde. Iedere organisatie realiseert haar toegevoegde waarde op een andere manier. Dit betekent dat iedere organisatie ook een unieke mix van gegevens produceert. Een datawarehouse kan dus geen standaardoplossing zijn. Jouw datawarehouse moet specifiek worden afgestemd op de processen en behoeften binnen jouw organisatie.

OceanBI heeft hiervoor een speciale methode ontwikkeld. Wij hanteren een eenvoudige, modulaire structuur waardoor jouw datawarehouse altijd op veranderende omstandigheden en nieuwe mogelijkheden kan blijven aansluiten. Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Maak een afspraak met OceanBI en stel jouw vragen direct aan onze specialisten.