• Home

Wat doet een datawarehouse voor u?

Ieder onderdeel van uw bedrijfsvoering genereert informatie. Van kritieke bedrijfsprocessen tot ondersteunende taken – overal ontstaat data. Deze data is bijzonder belangrijk voor uw organisatie; het biedt inzicht in uw prestaties, laat zien waar bottlenecks ontstaan en geeft u meer controle over uw resultaten. Tenminste, mits de data op de juiste manier wordt opgeslagen en beheerd.

Een conventionele database is hiervoor niet de ideale oplossing. Wilt u de informatie gebruiken om uw business intelligence te voeden, dan is het verstandig om een datawarehouse in te richten. Uw datawarehouse zorgt ervoor dat alle data uit uw bedrijfsprocessen en systemen in de oorspronkelijke vorm wordt bewaard. Omdat gegevens in uw datawarehouse thematisch en tijdsgebonden worden geïntegreerd kunt u altijd beschikken over de informatie die u nodig heeft, zonder dat uw systemen hierdoor teveel belast worden.

De voordelen van een sterk datawarehouse

Hoe scherp uw business intelligence is hangt af van de kwaliteit van uw informatiemanagement. Uw datawarehouse speelt hierin een belangrijke rol. De output van uw datawarehouse levert immers de basis waarmee uw rapportages worden opgebouwd. Wilt u snel een goed onderbouwde beslissing kunnen maken over uw bedrijfsvoering, dan moet u de informatie die hiervoor nodig is moeiteloos kunnen vinden.

Hoe beter uw datawarehouse is ingericht, des te eenvoudiger u toegang heeft tot deze informatie. Een sterke modelleringsmethode houdt uw data consistent over de gehele breedte van uw organisatie beschikbaar en bewaart zelfs de aspecten van uw data die in de bronsystemen en -processen verloren gaan.

OceanBI optimaliseert uw datawarehouse

Geen twee organisaties zijn hetzelfde – iedere organisatie realiseert haar toegevoegde waarde op een andere manier. Dit betekent dat iedere organisatie ook een unieke mix van gegevens produceert. Een datawarehouse kan dus geen standaardoplossing zijn; uw datawarehouse moet specifiek worden afgestemd op de processen en behoeften binnen uw organisatie.

OceanBI heeft hiervoor een speciale methode ontwikkeld. Wij hanteren een eenvoudige, modulaire structuur waardoor uw datawarehouse altijd op veranderende omstandigheden en nieuwe mogelijkheden kan blijven aansluiten. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Maak een afspraak met OceanBI en stel uw vragen direct aan onze specialisten.

Heeft uw organisatie nog geen business
intelligence, of laten uw bestaande
voorzieningen te wensen over?

Maak direct
een afspraak

GO!

Klanten aan het woord

Nu we snel en eenvoudig beschikken over stuurinformatie kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn. Dit alles zorgt ervoor dat ons nieuwe informatiesysteem zichzelf binnen 1 maand heeft terugverdiend.

Stefan Vermeulen

Arcadis Aqumen Facility Management

DDM Studio

Met DDM Studio voor SQL Server wordt de bouw van een datawarehouse met een factor 4 versneld. Bovendien is het resultaat transparant en voorspelbaar, TCO reducties van tenminste 50% zijn in de praktijk bij alle projecten bewezen.

Wilt u een demo aanvragen?