markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

KPI's
Key Performance Indicators

De KPI is een van de meest bekende concepten binnen Performance Management. KPI’s (Key Performance Indicators) worden gebruikt als hulpmiddelen om de prestaties van organisaties vanaf managementniveau effectiever te kunnen analyseren en beheersen. De strategie is immers vaak te abstract om als richtlijn te gebruiken voor de dagelijkse praktijk. Via KPI’s kunnen langetermijndoelen alsnog naar meetbare operationele doelstellingen worden vertaald.

Om goede KPI’s te kunnen formuleren moet je echter wel inzicht hebben in jouw organisatie. Je moet niet alleen de juiste vragen kunnen stellen, maar ook over de informatie kunnen beschikken die nodig is om deze te beantwoorden. Wil je weten welke rol de KPI speelt binnen business intelligence? OceanBI legt uit waar je op moet letten.

De KPI binnen Business Intelligence

Om de prestaties van processen binnen jouw onderneming gericht te kunnen verbeteren moet je deze eerst kunnen meten. Je zult dus een passende KPI moeten bijhouden voor alle vitale processen en afdelingen; van human resources en marketing tot sales en finance. Hier komt op gebied van Business Intelligence meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken.

Een KPI heeft op het hoogste niveau vaak een zeer eenvoudige visualisatie. Goed of slecht, ja of nee, groen of rood. Het signaal is simpel, maar de beslissing die eraan voorafgaat heeft een ingewikkelde opbouw. Elke KPI ontstaat namelijk vanuit jouw informatiemanagement en wordt vervolgens met behulp van deze systemen gecontroleerd. Wil je een KPI goed kunnen inzetten, dan zul je te allen tijde de benodigde informatie kunnen ontsluiten. Dat geldt niet alleen voor huidige KPI’s, maar ook voor toekomstige.

OceanBI maakt performance management makkelijker

Business intelligence hoeft niet complex te zijn. Integendeel! Hoe simpeler de onderdelen van jouw informatiemanagement, des te veelzijdiger het geheel wordt. Daarom hanteert OceanBI een simpele, modulaire aanpak die moeiteloos aan veranderende omstandigheden en behoeften aangepast kan worden. Hierdoor heb je altijd de tools die je nodig hebt om het overzicht te bewaren en zit je nooit vast aan een verouderd systeem dat niet met nieuwe KPI’s om kan gaan.

Heb je vragen over performance management of wil je weten welke KPI het beste bij een proces past? OceanBI biedt jou graag een advies op maat. Onze specialisten kunnen precies bepalen welke Business Intelligence oplossing voor jou optimaal is en werken nauw met jou samen om deze snel te realiseren.