markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

Stuurinformatie
met OceanBI

Ondernemingen zoeken continu naar methoden om hun prestaties te verbeteren. Bedrijven die niet steeds het beste in zichzelf naar voren halen kunnen immers minder effectief concurreren. Het is dus van groot belang om prestaties te kunnen meten en verbeteren; goede stuurinformatie is daarbij onmisbaar. Maar wat is stuurinformatie precies? Waar ontstaat het in je organisatie en waarom heb je het nodig? De specialisten van OceanBI leggen graag uit wat stuurinformatie voor uw organisatie kan betekenen.

Waarom heb je stuurinformatie nodig?

Stuurinformatie kan op drie niveaus worden geleverd. Operationele stuurinformatie is het minst complex en ligt doorgaans dicht bij de uitvoerende kant van de organisatie. Tactische stuurinformatie bestaat uit meer complexe datasets, waarbij vaak hiërarchieën zoals OLAP worden toegepast om een verdere verdiepingsslag te creëren. Tot slot onderscheidt men ook strategische stuurinformatie – het hoogste niveau. Data moet op dit niveau vanuit alle mogelijke invalshoeken kunnen worden beoordeeld en geëvalueerd.

Strategische stuurinformatie heeft bovendien de hoogste mate van integratie en visualisatie. Dit lijkt simpel, maar het genereren hiervan kost veel tijd. Wordt deze informatie correct toegepast, dan draagt het op ieder niveau bij aan effectievere beslissingen, meer lerend vermogen en betere resultaten. Stuurinformatie zorgt niet alleen voor meer efficiëntie en beter rendement, maar draagt ook bij aan de kennisontwikkeling en motivatie van je medewerkers.

OceanBI zorgt voor de juiste stuurinformatie op ieder niveau

Het afleiden van correcte stuurinformatie is een belangrijk onderdeel van jouw KPI performance management. Maar waar vind je nu de informatie die je nodig hebt? Hoe voorkom je dat je de verkeerde conclusies trekt, of teveel tijd moet investeren om de gegevens te vinden?

De sterke business intelligence oplossingen van OceanBI maken het aanzienlijk makkelijker om relevante stuurinformatie af te leiden. Onze methodiek is simpel, modulair en eenvoudig aan te passen aan de behoeften van je organisatie – niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van business intelligence, heb je vragen over onze systemen of wil je graag een advies op maat? Neem dan direct contact op met ons team. Wij helpen je graag om meer waarde uit je informatie te halen.