markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

Unieke Alliantie in de wereld van Data
OceanBI en IMENDI Data bundelen krachten

Intensieve samenwerking gericht op complementaire expertises en klantgerichte oplossingen

Utrecht, 1 april 2024 – OceanBI en IMENDI Data, vooraanstaande dienstverleners op het gebied van Data Management en Business Intelligence, kondigen met trots hun strategische samenwerking aan. Dankzij deze samenwerking, gebaseerd op gedeelde waarden en een gemeenschappelijke visie, profiteren klanten van een breder scala aan expertises en oplossingen. Hiermee zijn zij in staat data effectiever te beheren, te analyseren en deze in te zetten om tot betere zakelijke beslissingen te komen.

Daarnaast stelt de samenwerking de medewerkers in staat om kennis en ervaring uit te wisselen, waardoor ze zich verder kunnen ontwikkelen in het vakgebied van Data Management en Business Intelligence.

Een Alliantie van Gelijken

Het samengaan van OceanBI en IMENDI Data markeert een nieuwe fase in de wereld van dataconsultancy. Beide organisaties delen een diepgewortelde overtuiging in het belang van integriteit, specialisatie en klantgerichtheid.

Huib Oudemast, directeur bij OceanBI, benadrukt het unieke karakter van deze samenwerking: “In de 30 jaar dat ik in de consultancy zit heb ik nog niet veel combinaties als deze gezien. We zijn enthousiast over deze vorm van samenwerken. Dat zit ‘m vooral in de manier van hoe het management wordt uitgevoerd. We zijn platte organisaties, transparant en gaan voor succes zonder het collectief uit het oog te verliezen. Het DNA van beide bedrijven is identiek, dus organisatorisch gaan we elkaar versterken.”

Kracht door Samenwerking

De kracht van deze samenwerking ligt in het gedeelde vermogen om te putten uit een grotere pool van ervaren consultants, het delen van kennis en het ondersteunen van elkaars projecten.
Het aantal jaar ervaring bij elkaar opgeteld en de diversiteit aan klanten die beide bedrijven hebben bediend, zorgen ervoor dat OceanBI en IMENDI Data aan de specifieke vraag van elke klant in iedere branche kunnen voldoen.

Abdoulah Achatibi, directeur bij IMENDI Data over deze samenwerking: “Als idealist geloof ik per definitie meer in samenwerken dan in concurreren en dat blijkt een succesformule te zijn. We hebben de afgelopen 4 jaar steeds intensiever samengewerkt voor enkele klanten, waardoor we nu de overtuiging hebben om nieuwe en bestaande klanten ook van deze synergie te laten profiteren. Daarnaast komt het niet vaak voor dat er een ervaren dataspecialist aan het hoofd staat van een succesvolle onderneming, maar dat is bij zowel IMENDI Data als Ocean BI het geval. Logischerwijs creëert dit meerwaarde voor de klanten die we bedienen.“

Een Toekomstgerichte Aanpak

De eerste stappen van deze baanbrekende samenwerking zijn al gezet. In de komende periode zullen OceanBI en IMENDI Data nauwer gaan samenwerken om de synergie tussen hun teams te maximaliseren en de best mogelijke resultaten voor hun klanten te behalen.

Met een gedeelde focus op transparantie, integriteit en klanttevredenheid kijken beide bedrijven uit naar een succesvolle toekomst, waarin ze samen hun positie binnen het Data Management en Business Intelligence landschap verder zullen versterken.

Over OceanBI

OceanBI is een one-stop dienstverlener op het gebied van Data Management en Business Intelligence. Zij ondersteunt mensen en organisaties met het ontsluiten van data tot bruikbare inzichten, met eenvoudige en toekomstbestendige oplossingen. Door hun kennis te delen en het beschikbaar stellen van de juiste tools en methodieken maken zij organisaties zelfredzaam. Zij gaan samen met hun klanten voor de beste oplossing.

Over IMENDI Data

IMENDI Data helpt organisaties om slim en datagedreven beslissingen te nemen om hun positie te versterken. IMENDI Data gelooft in de kracht van samenwerking en transparantie. Haar benadering is gebaseerd op vertrouwen en het leveren van meetbare resultaten. Met een breed scala aan diensten en een diepgaande expertise is IMENDI Data de ideale partner voor elke organisatie die streeft naar datagedreven succes.