markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

Reference en Master Data Management
OceanBI

In steeds meer organisaties wordt het belang van het beheersen van master en reference data steeds groter. Master Data is in feite de uniforme en consistente set van uitgebreide attributen en identifiers die alle kernentiteiten van een organisatie beschrijven, waaronder gewoonlijk burgers, prospects, klanten, leveranciers, locaties en rekeningschema’s. In besluitvormingsprocessen is het van absoluut belang dat we het over hetzelfde hebben. Deze data is vaak de backbone van organisaties, maar het beheer wordt steeds moeilijker.

Wat is reference & Master Data Management

Master Data Management (MDM) is een methode die wordt gebruikt om consistente definities van data vast te leggen en te besturen.

Door master data management wordt de basis weer op orde gebracht. Zodat er 1 centraal referentiepunt wordt vastgelegd. Dit maakt het mogelijk om gegevens over verschillende bronnen met elkaar in verbinding te stellen. Toepassen van bijvoorbeeld een 360 klantbeeld is afhankelijk van een éénduidige manier van vastleggen en een hoge kwaliteit master data. Deze Master Data heeft een nauwe relatie met Reference Data, de set van toegestane waarden en de analytische data die het besluitvormingsproces ondersteunen. In feite is Reference data een omschrijving van de Master Data. Master- en Reference Data zijn cruciale randvoorwaarden in integrale en schaalbare Data Management oplossingen.

Master Data Management is in feite een combinatie van tools, technologie en processen die al uw Masterdata binnen uw bedrijf nauwkeurig coördineren. Met andere woorden, het biedt u een uniforme versie van alle stamgegevens, zodat u nauwkeurige, realtime, volledige en consistente stamgegevens voor uw hele bedrijf kunt verkrijgen. Met betrouwbare informatie kunt u aannames vervangen door gegevenstransparantie.

Het komt vaak voor dat een vraag rond Business Intelligence (BI) of bedrijfsinformatie als randvoorwaarde voor succes om een oplossing vraagt die het Master Data Management proces regelt als eerste stap vereisen.

OceanBI heeft veel ervaring in het snel inzichtelijk maken van MDM behoeften, zowel vanuit grote als kleinere projecten. In de praktijk hebben we veelvuldig bewijs geleverd dat zelfs in de meest complexe omgevingen nationaal, Europees en wereldwijd, de inrichting van een solide MDM strategie snel tot solide resultaat leidt.

Maak een vrijblijvende afspraak

Terug naar Oplossingen BI en Data Management