markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

Data Governance

In een tijdperk van exponentiële gegevensgroei en digitale transformatie is de behoefte aan een volwassen Data Governance niet alleen een kans voor meer efficiëntie. Het is ook van cruciaal belang voor de bedrijfsgroei en innovatie.

Als organisatie vraag je je soms af welke gegevens gevoelig zijn of hoe gestructureerd je data landschap is. Deze vragen horen wij vaker. Daarom zijn wij er om te helpen.

Data Governance is een belangrijk onderdeel van jouw datastrategie. Het vereist een oplossing die specifiek is voor jouw zakelijke behoeften. Als je een Business Intelligence omgeving bouwt en op zoek bent naar een Data Governance oplossing die gebruikers meer mogelijkheden biedt, risico’s minimaliseert en inkomsten verhoogt, zijn wij er om jou te helpen.

De voordelen van Data Governance

Data Governance is de capaciteit van een bedrijf om zijn data te verzamelen, onderhouden, controleren, verrijken en transformeren om daar vervolgens waardevolle inzichten uit te halen. Deze inzichten genereren waarde creatie om bedrijfsprocessen te ondersteunen. Centraal in de gedachtegang rondom Data Governance is dat data een waardevol instrument is. Door gebruik te maken van data als een instrument ontstaat er een ‘Data Driven’ organisatie: een organisatie die voor het maken van keuzes kan bouwen op toegankelijke, betrouwe inzichten uit verschillende databronnen.

Een goede Data Governance in jouw organisatie leidt tot een duidelijk data model, eigenaarschap, betrouwbaardere gegevens, snellere inzichten en een algehele verhoogde operationele efficiëntie. Het heeft de kracht om IT en jouw bedrijf te verenigen achter één gemeenschappelijk doel.

DMBoK: Ons framework

Voor het doorlopen van het proces van Data Governance heeft DAMA (Data Management Association International) een functioneel framework ontwikkeld. OceanBI richt zich in haar productontwikkeling en dienstverlening op dit framework. Zo garanderen wij een resultaat dat voldoet aan de internationale standaard en up-to-date is met de nieuwste innovaties.

Daarnaast geeft een vast framework houvast waardoor de focus volledig op de inhoud van het project kan liggen. Zo houden wij dingen simpel.

DataGovernanceVisual

Een volledige Data Governance is een proces dat aansluit bij de strategische doelen van jouw bedrijf. OceanBI werkt samen met jouw organisatie om de huidige situatie te analyseren. Deze analyse stelt organisaties in staat om de volwassenheid van hun huidige bedrijfsstructuur te zien en begeleidt toekomstige planning op basis van de sterkste behoeften van het bedrijf. Nadat de analyse is voltooid, rollen we een strategische roadmap en een operationeel model uit om vooruit te komen.

Plan een adviesgesprek over Data Governance in met met één van onze gecertificeerde Data Management Consultants!

Maak een vrijblijvende afspraak

Terug naar Oplossingen BI en Data Management