markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing

De toekomst van BI en rapportage:
Excel als reddingsboei!

Al bijna 40 jaar is Excel de rots in de branding voor financiële afdelingen en zij die inzicht willen hebben in bedrijfscijfers. Toch wordt al decennialang beweerd dat Excel ongeschikt is voor rapportage en Business Intelligence (BI). STOP! Lees verder om te ontdekken waarom Excel de perfecte oplossing is voor jouw bedrijf.

Geen verrassingen meer met Excel

Met Excel heeft iedereen zijn eigen document met gegevens en berekeningen. Dus als de centraal beheerde rapportage plotseling slechte cijfers voor jouw afdeling laat zien, hoef je niet met je mond vol tanden te staan. Je kunt eenvoudig jouw eigen Excel-bestand met prestatiecijfers tevoorschijn halen en laten zien dat jouw afdeling niet het probleem was. Probleem opgelost!

Overbodige complexiteit vermijden

Het idee van een ‘datawarehouse’, waarbij alle gegevens ‘s nachts worden geladen en de juiste berekeningen worden toegepast, lijkt overbodig. Waarom een ​​geautomatiseerd systeem opzetten als je collega’s al lijsten en cijfers kunnen delen? Henk van het magazijn heeft altijd een lijstje met de huidige voorraad voor je klaarliggen. Jan van financiën kan gemakkelijk de recente verkoopcijfers opsnorren, dus er is geen noodzaak om een uitgebreid geautomatiseerd systeem op te zetten. Andere collega’s kunnen ook een kopietje krijgen. Zo kan iedereen zijn eigen berekeningen maken en heeft iedereen precies wat ze nodig hebben. Een verschil in de cijfers tijdens de meeting? Dat zorgt voor mooie discussies, een beetje leven in de brouwerij. Wie heeft een saaie meeting nodig als we verhitte gesprekken kunnen voeren?

De voordelen van beperkingen van Excel

En die consultant die roept over limieten aan de grootte van Excel-bestanden? Laten we eerlijk zijn, wie heeft meer dan een miljoen rijen nodig om iets nuttigs eruit te halen? Beperk jezelf tot dit jaar, of zelfs alleen de verkoopkoppen waarop de omzet staat. Gedetailleerde analyses kunnen ons gestolen worden! Overzichtelijkheid gaat boven alles.

De ultieme oplossing voor elk bedrijf

Excel biedt een kleinschalige, op samenwerking gebaseerde oplossing waarin iedereen zijn eigen versie van de waarheid kan beheren. Zo blijft je bedrijf dynamisch en levendig. Is jouw bedrijf al aan boord met deze methode? Zo niet, wees gerust, we zijn er altijd om te helpen!

Toch liever je organisatie serieus besturen?

Wil je de zekerheid dat je met jouw organisatie de juiste beslissingen neemt? En wil je de data van jouw organisatie betrekken in besluitvormingsprocessen? Performance meten en de mogelijkheid hebben om juiste informatie te presenteren? In een volgende blog vertellen we hoe je dat aanpakt.

Oplossingen BI en Datamanagement