• Home

Problemen rond data warehousing

Heeft u weleens lang moeten zoeken naar iets waarvan u absoluut zeker wist dat u het had? Iets dat u nodig had, iets belangrijks dat u uiteindelijk niet kon vinden terwijl het er wel zou moeten zijn? Het is een bijzonder frustrerende ervaring die helaas vaak bij moderne organisaties voorkomt: u wilt goed geïnformeerde keuzes kunnen maken om uw processen te verbeteren, maar de informatie is niet voorhanden of kost buitensporig veel tijd om te verzamelen.

Het probleem ligt vaak bij data warehousing – de manier waarop informatie binnen uw organisatie wordt beheerd. We leven immers weliswaar in het tijdperk van informatie, maar dat betekent niet dat de informatie die u nodig heeft ook per definitie handig gestructureerd is. Veel ergernissen op gebied van business intelligence zijn dan ook naar data warehousing te herleiden – maar uw data warehousing biedt ook direct de oplossing.

Laat data warehousing voor u werken

Organisaties zijn zich vaak onvoldoende bewust van de data die ze creëren. Dat is niet verwonderlijk; alle processen zijn bronnen van informatie, van de meest kritieke processen tot de minst relevante. Het is moeilijk om vooraf waarde aan deze informatie toe te kennen, om te bepalen wat belangrijk is en wat niet. Hierdoor drijft veel data al dan niet gestructureerd rond in een zee van onduidelijkheid. Data warehousing komt, voor zover deze is aangelegd, dan ook zelden volledig tot haar recht; alle data krijgt automatisch dezelfde, vaak beperkte, waarde toegekend. Het gevolg is dat vitale informatie praktisch onvindbaar wordt.

Gelukkig kan dit probleem met bewuste data warehousing effectief worden opgelost. Hierbij bepaalt u actief welke data op welke plaats beschikbaar moet zijn, waardoor uw strategische en tactische controle ook daadwerkelijk door data warehousing worden ondersteund.

Slimmere data warehousing dankzij OceanBI

Wilt u effectief kunnen aansturen op betere bedrijfsresultaten, hogere kwaliteit of sterkere processen? Dan is relevante informatie van onschatbare waarde. Met de juiste informatie kunt u sneller optimale beslissingen maken en effectiever omgaan met uw kansen en risico’s.

OceanBI is specialist op gebied van data warehousing, informatiemanagement en business intelligence. Wij brengen uw data warehousing moeiteloos in lijn met de behoeften van uw organisatie en zorgen ervoor dat uw systemen altijd met u mee kunnen groeien. Daarbij kunnen onze modulaire oplossingen eenvoudig worden uitgebreid en aangevuld met de functies die u nodig heeft.

Heeft u vragen over data warehousing en wilt u zich door een specialist laten adviseren? Neem dan contact op met OceanBI. Wij maken graag een afspraak met u.

Heeft uw organisatie nog geen business
intelligence, of laten uw bestaande
voorzieningen te wensen over?

Maak direct
een afspraak

GO!

Klanten aan het woord

Nu we snel en eenvoudig beschikken over stuurinformatie kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn. Dit alles zorgt ervoor dat ons nieuwe informatiesysteem zichzelf binnen 1 maand heeft terugverdiend.

Stefan Vermeulen

Arcadis Aqumen Facility Management

DDM Studio

Met DDM Studio voor SQL Server wordt de bouw van een datawarehouse met een factor 4 versneld. Bovendien is het resultaat transparant en voorspelbaar, TCO reducties van tenminste 50% zijn in de praktijk bij alle projecten bewezen.

Wilt u een demo aanvragen?