• Home

Metadata is kort samengevat data over data, het gedeelte van de-data-over-de-data is het best te beschrijven als content-data. Deze beschrijvende data kent een veelheid van toepassingen, maar zeker niet altijd is de meta data geschikt voor het toepassen van een integrale data management strategie. Ocean BI ziet metadata als een proces en governance framework voor creatie, controle, verrijking, toevoeging, definitie, aansturing en management van een metadata schema, model of andere gestructureerde aggregatie van systemen. Metadata zien wij als brandstof voor de motor van Data Management. Als een van de oudste systemen gebruiken wij metadata “avant la lettre” op de meest eenvoudige manier denkbaar en met verbluffende resultaten.

Waar data ontstaat, wordt vaak ook metadata gecreëerd: informatie die de eigenschappen van andere informatie beschrijft. Deze metadata is in feite data over data. Op het eerste gezicht wellicht een verwarrend concept, maar metadata heeft juist een verhelderende werking – het geeft u meer inzicht in uw bedrijfsinformatie en maakt het eenvoudiger om processen onder controle te houden.

Helaas zien veel organisaties hun metadata nog steeds op de traditionele manier: als passief product van hun primaire processen. Metadata management beperkt zich hierdoor dan ook vaak tot opslag, wat de gegevens minder inzetbaar maakt. Wilt u liever actief gebruik maken van uw metadata en profiteren van de mogelijkheden? OceanBI legt u uit wat de voordelen zijn en helpt u om uw metadata management op de gewenste manier in te richten.

Wat is het nut van metadata management?

Er zijn diverse soorten metadata, elk met een eigen functie. Structurele metadata heeft bijvoorbeeld betrekking op het ontwerp en de specificaties van datastructuren, terwijl beschrijvende metadata juist de inhoud van individuele informatie verduidelijkt. Van de kwaliteit van dienstverlening tot de outputs van productie – metadata maakt het snel een stuk overzichtelijker. Zonder goed metadata management verliezen deze gegevens echter gestaag hun waarde; de data fragmenteert, veroudert en sluit niet meer goed aan op uw producten, diensten en processen.

Actief gebruik van metadata management kan dit gelukkig voorkomen en maakt beide soorten erg nuttig voor uw organisatie. Belangrijke cijfers worden dankzij metadata management immers beter niet alleen beter vindbaar, maar ook beter te doorgronden. U kunt dan beter zien hoe toegevoegde waarde binnen uw organisatie precies tot stand komt, waar eventuele bottlenecks zitten en welke processen het meest – of minst – bijdragen aan uw resultaten.

Vind de juiste metadata management strategie bij OceanBI

Wilt u de informatie binnen uw organisatie overzichtelijk en actueel houden? Wilt u zeker weten dat uw metadata op een directe, dynamische manier inzetbaar is om uw processen te ondersteunen en te verbeteren? Kies dan voor de professionele metadata management optimalisatie van OceanBI.

Wij luisteren naar uw doelen, evalueren uw huidige situatie en ontwerpen een strategie voor metadata management die de veranderende behoeften van uw bedrijf door de gehele organisatie kan blijven opvangen. Meer weten over de meerwaarde van metadata management? Neem contact op met OceanBI en maak een afspraak!

 

Heeft uw organisatie nog geen business
intelligence, of laten uw bestaande
voorzieningen te wensen over?

Maak direct
een afspraak

GO!

Klanten aan het woord

Nu we snel en eenvoudig beschikken over stuurinformatie kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn. Dit alles zorgt ervoor dat ons nieuwe informatiesysteem zichzelf binnen 1 maand heeft terugverdiend.

Stefan Vermeulen

Arcadis Aqumen Facility Management

DDM Studio

Met DDM Studio voor SQL Server wordt de bouw van een datawarehouse met een factor 4 versneld. Bovendien is het resultaat transparant en voorspelbaar, TCO reducties van tenminste 50% zijn in de praktijk bij alle projecten bewezen.

Wilt u een demo aanvragen?