markerMaatwerkoplossingen

markerBetrokken & direct

markerResultaatgericht

markerSamen voor de beste oplossing


 

Namens OceanBI, sponsor van het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD), bent u als klant van OceanBI van harte uitgenodigd voor het Zomerconcert 2017. Tegelijkertijd viert het koor haar 16e lustrum en bestaat dus alweer 80 jaar, het belooft dan ook een mooie avond te worden!

Heeft u interesse in deelname, stuurt u dan een email op hgeerlings@oceanBI.com

Het concert vindt aanstaande zaterdagavond, 1 juli 2017, plaats in Nijmegen. Als u zich aanmeldt dan sturen wij u ommegaand het programmaboekje met programma en exacte lokatie, kaarten worden dan door ons voor u gereserveerd.

Onderstaand een korte introductie door NSKAD ( http://www.nskad.nl/) zelf als woord van welkom aan de bezoekers:

 

***
Geachte bezoeker,

Hartelijk welkom bij het zomerconcert van het 16e lustrumjaar van het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock. Omdat het koor dit jaar 80 jaar bestaat, zullen we va avond een feestelijk programma met een classicistisch tintje ten gehore brengen, met Psalm 95 van Felix Mendelssohn Bartholdy en na de pauze de Grote Mis in c van Wolfgang Amadeus Mozart.

De Grote Mis in c kan met recht de Grote Mis genoemd worden, geschreven voor dubbelkoor met een groot orkest en vier solisten, en geldt hiermee als een van de hoogtepunten van de klassieke kerkelijke werken. Mozart begon dit werk te componeren in 1782, als beloftegeschenk voor zijn huwelijk met Constanze Weber, die de rol van sopraansolist op zich zou nemen met de uitvoering in Salzburg in 1783. Het werk was toen echter onvoltooid en werd met de uitvoering waarschijnlijk aangevuld met al bestaande kerkliederen. Mozart heeft het stuk nooit afgemaakt en pas vele jaren later, tussen 1897 en 1901, werd het als complete mis geschreven door de dirigent van de Mozartvereniging, Alois Schmitt. Vanavond zullen wij echter de originele, door Mozart geschreven delen ten gehore brengen.

In 1838 schreef Mendelssohn Psalm 95, een nederig werk dat lijkt voort te komen uit de behoefte van Mendelssohn om kerkelijke muziek te schrijven. Zoals hijzelf schreef (vrij vertaald): “De reden dat ik geestelijke muziek heb geschreven komt voort vanuit een behoefte, net zoals men de behoefte heeft om een bepaald boek te lezen, bijvoorbeeld de bijbel, en men alleen uit dat boek voldoening kan halen”.

Vanavond zingt het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock met begeleiding van het orkest Arnhem Sinfoniëtta, dat sinds 2014 onder leiding staat van Alexej Pevzner. De solistenpartijen zullen worden vertolkt door solistenkwartet CLARUS, met sopraan Nienke Otten, mezzosopraan Petra Stoute, tenor Leon van Liere en bas-bariton Patrick Pranger. Het geheel staat onder de gedreven en inspirerende leiding van Fiona Ellis, die sinds 2016 de vaste dirigente van het koor is. Na de voorbereidingen afgelopen maanden hopen we vanavond de indrukwekkende lange lijnen, meesterlijke snelle loopjes en ontroerende samenklanken op u over te kunnen brengen.

Ik wens u een bijzonder mooie avond toe

met veel luisterplezier!

Namens bestuur Coniunctis Viribus

2016-2017,

Laura van Weerdenburg — Voorzitter

 

***

 

Wij kijken uit naar uw komst en heten u, mede namens NSKAD, van harte welkom.

 

Ocean BI, een zee van Informatie

Harm Geerlings